Έκτακτο Δελτίο Θεσσαλίας Τρίτη 26/6/2018

Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να πλήξουν την Θεσσαλία. Πιο συγκεκριμένα στον παραπάνω χάρτη για την Τρίτη 26/6 διακρίνουμε με το κόκκινο χρωματισμό (Επίπεδο 2) τις περιοχές που θα δεχθούν τοπικά έντονες βροχές και ίσως πρόσκαιρες καταιγίδες, ενώ με το μώβ χρωματισμό (Επίπεδο 3) τις περιοχές που θα δεχθούν έντονες και με μεγάλη διάρκεια βροχές όπως επίσης και τοπικές καταιγίδες έντονες που ίσως συνοδεύνται απο χαλαζοπτώσεις, ενώ θα σημειωθούν και τοπικές πλημμύρες και κατολισθήσεις.
Επίσης στις περιοχές με κόκκινο χρωματισμό τα χιλιοστά αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 20-40, ενώ στις περιοχές με μώβ χρωματισμό μεταξύ 80-120 χιλιοστών.
Οι περιοχές που θα δεχθούν μεγάλης έντασης βροχές και με διάρκεια είναι: Τέμπη, Αμπελάκια, Αγιά, παράλια Αγιάς, πιθανόν παράλια Μαγνησίας και ορεινές-ημιορεινές περιοχές των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας που έχουν προσανατολισμό ανατολικά.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι κάτοικοι στις προαναφερθείσες περιοχές θα πρέπει να πάρουν μέτρα προστασίας στις ιδιοκτησίες τους, να μην μετατακινούνται εάν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος,να μην διασχίζουν ποτάμια και ρέματα καθώς αναμένεται να υπαρχειλίσουν.
Επίσης οι ιδιοκτήτες καταστημάτων-beach bar των παραλίων του Δήμου Αγιάς να τακτοποιήσουν τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων τους,καθώς αναμένονται μεγάλα ύψη βροχής και με την βοήθεια ισχυρών ανέμων που θα πνέουν πολύ πιθανόν τραπεζοκαθίσματα κλπ. να παρασυρθούν στην θάλασσα.
Τέλος θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως στα παράλια Αγιάς θα δούμε εικόνες απο εκείνες του χειμώνα με τα ρέματα να κατεβάζουν τόνους νερού και φερτών υλικών με επικίνδυνες συνέπειες για τους κατοίκους.
Γι’αυτό τον λόγο παρακαλώ θερμά το παρόν έκτακτο δελτίο όπως κοινοποιηθεί άμεσα προς τον Δήμο Αγιάς, για να λάβει όλα τα προληπτικά μέτρα που προβλέπονται!
 Άν κριθεί απαραίτητο το παρόν έκτακτο δελτίο θα ανανεωθεί για την δική σας έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση.

Μην ξεχνάτε να πατήσετε Like και να ενημερώνεστε απο την σελίδα μας στο Facebook ΕΔΩ ενώ στο κανάλι μας στο Youtube ΕΔΩ θα ανεβαίνουν όλα τα καιρικά βίντεο.
Please follow and like us:
error

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Sponsored By:
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
Font Resize
Contrast